Σημαντικές κουβέντες

12May2016-(2336)-Face-to-Face-2-Women-Syntagma-sq.-McDonalds-NikosRoccos-DS-BWΟι πιο σημαντικές κουβέντες είναι οι καθημερινές. Είναι αυτές που δεν θα μπουν ποτέ στις συλλογές και τα απανθίσματα με τα “λόγια μεγάλων ανδρών”-πολύ περισσότερο που τις αληθινά σημαντικότερες κουβέντες ουσίας τις κάνουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, παρά τα περί του αντιθέτου από μισογύνιδες θρυλούμενα.

Ο λόγος που οι πιο σημαντικές κουβέντες είναι οι καθημερινές είναι γιατί αυτές μόνο διεκπεραιώνουν τη ζωή και συνήθως ελάχιστα διαφέρουν από τις πράξεις, με την έννοια ότι τις υποκινούν αυτές τις πράξεις. Χίλιες τετρακόσιες πραγματείες του Πλάτωνα, του Χριστού ή του Μάρξ δεν περπάτησαν τη ζωή ούτε μισό βήμα παραπάνω από τα χιλιάδες βήματα που προώθησε τη ζωή μόλις μισή αλλά πρακτική και εφαρμόσιμη γυναικεία κουβέντα.

Αλλά ακόμη και μια φαινομενικά μη παραγωγική γυναικεία κουβέντα, το κουτσομπολιό ας πούμε, είναι ικανή να διαμορφώσει κοινωνικές καταστάσεις, ακόμη και συνθήκες, που 1400 μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί εφαρμοστικοί νόμοι δεν είναι σε θέση να πετύχουν.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου, street photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s