Όσα ξέρω για το Θωμά

21Oct2009-Skaters-Ag.Thomas-Goudi-NikosRoccos-DS-NFVΑν ποτέ με ρωτήσουν τί ξέρω για τον Άγιο Θωμά, το μόνο που έχω να απαντήσω είναι ότι αυτός είναι μια εκκλησία στο Γουδί, όπου εκεί τράβηξα τη φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης!

Εντάξει, ξέρω και κάποια άλλα,κυρίως από την εικονογραφία του καθολικισμού-η Madonna della Cintola (η Παναγία της Τιμίας Ζώνης σαν να λέμε) ήταν ένα αγαπημένο θέμα που σχετίζονταν με τη Μετάσταση της Θεοτόκου και το παράξενα διφορούμενο υποθέμα η Παναγία να δίνει προνομιακά στον Άγιο Θωμά τη ζώνη της τη στιγμή της θριαμβευτικής της ανάληψης στους ουρανούς. Πάντα μια λυμένη ζώνη γυναίκας έχει μια δυναμική που είναι εντελώς άλλης τάξης απ’το λυμένο-γιά καυγά;-ζωνάρι του άντρα.

Εν πάση περιπτώσει μετά τον Ιούδα ο Άγιος Θωμάς στην ουσία είναι ο πιο ανυπόληπτος μαθητής του Ιησού. Αλλά αυτή τη φορά όχι απ’τον ίδιο τον Ιησού και τους οπαδούς του αλλά από όσους εκτιμούν τη δύναμη της θεμελιωμένης γνώμης και της αμφισβήτησης που βασίζεται στη λογική. Δεν είχε το σθένος να προχωρήσει την αμφισβήτηση του ως την ακρότατη συνέπεια της; Λογικά ο Άγιος Θωμάς πρέπει νάναι ο άγιος των λογής αποστατών. Πάρτε ας πούμε για παράδειγμα τον ορκισμένο γιωργοπαπανδρεϊκό Κουρουμπλή, που μη αξιωνόμενος υπουργικού θώκου από τον ΓΑΠ, με τόση δα λίγη αντιμνημονιακίλα γίνεται ΣΥΡΙΖΑΙος καπετάνιος, σταθερός Υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όσα μνημόνια αρνήθηκε να ψηφίσει επί ΓΑΠ τα ψηφίζει τώρα επί ΤσιπροΚαμμένου. Όπως ο Άγιος Θωμάς εξασφάλισε αγιοσύνη και περικαλλείς ναούς στη δόξα του ένα πράγμα. Και οι άγιοι και οι υπουργοί ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος Παράδεισος που ζεις και θα ζεις για πάντα είναι η Γη. Και γι’αυτό ανάλογα πράττουν.

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου, street photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s