Μέρες αμερικανοκρατίας-ξανά!

22sep2008-shopwindow-worker-mannequin-patission-str-ds-nikosroccos-bw-“Πρεσβευτά μου, ιδού ο λαός σας”, θα μπορούσε να είναι η φράση του σημερινού άλαλου ΥΠΕΞ Κοτζιά-(μαθήτευσε δίπλα στο καλύτερο, το πιο ασυναγώνιστο δάσκαλο επαγγελματικού φιλοαμερικανισμού-το Γιωργάκη Τσαντ και ύστερα, πολύ ύστερα Παπανδρέου) προς τον νέο Πιουριφόι όπως μας προέκυψε με τις απροκάλυπτα παρεμβατικές και ιμπεριαλιστικής λογικής δηλώσεις του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε..

Μέρες τώρα ο υποψήφιος πρεσβευτής του από κάθε άποψη αχρείου Τραμπ μας κανοναρχεί με προκλητικά και επί της ουσίας κατευθυντήρια μηνύματα, όχι απλά υποβάλλοντας αλλά ουσιαστικά παρακινώντας-για να μη πω προοιωνίζοντας διά πριονίσματος κιόλας- τη χώρα μας να βγει απ’το ευρώ, καθότι το μοναχό το πρόβατο το τρώει πιο εύκολα ο λύκος-και ποιος λύκος πια, ε; η χειρότερη εκδοχή αμερικανοκρατίας που θα μπορούσε να μας τύχει. Και όμως ο συνήθως λαλίστατος Κοτζιάς, που δεν σηκώνει μύγα στο δύσχρηστο λόγω ανοικονόμητης κοιλιάς του σπαθί του, δεν άρθρωσε ούτε τον πιο υπαινικτικό λόγο, που αν όχι τίποτε άλλο να εννοήσει ότι εν πάση περιπτώσει είμαστε μια κυρίαρχη χώρα και είναι δικός μας λογαριασμός τού τι θα πράξουμε με τα ζητήματα μας με την Ε.Ε. και σε καμιά περίπτωση του επιτετραμμένου πρεσβευτή μιας τρίτης χώρας-όποια κι αν είναι αυτή. Μπορεί στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο να θέλουν να βολεύονται με μια έξοδο της Ελλάδας απ’το ευρώ αλλά για την ίδια τη χώρα μας είναι ένα κεκτημένο στρατηγικής σημασίας που δεν το παραχωρούμε σε κανένα, πολύ περισσότερο ξένο και μάλιστα με ίδια συμφέροντα στα εσωευρωπαϊκά ζητήματα.

Υ.Γ. Περιέργως και ο Τύπος-κάθε μορφής-τηρεί ανάλογη σιωπή, αναπαράγοντας μόνο παθητικά-με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η λέξη παθητικά, που σαφώς περιλαμβάνει και άρρωστα ανακλαστικά-την ομολογουμένως πολύ παράξενη και πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά πράγματα ευθεία αυτή παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα.

(update). Διάβασα ότι ο α-ΓΑΠ-ούλης έκανε δήλωση κατά του συμπατριώτη του πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Βρυξέλες. Μη μασάτε. Για ξεκάρφωμα γίνονται, πολύ περισσότερο που μοιάζει να είναι οι πρώτες του είδους τους από έλληνα(sic)πολιτικό! Πάντα στα απατηλά επικοινωνιακά ήταν μάστορες οι άνθρωποι του Γιωργάκη, που μοιάζει να μας τη βγαίνει όχι μόνο από αριστερά αλλά και-ήμαρτον Δέσποινα!-και αντιαμερικανικά!

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου, street photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s