Ο Χριστός στις εννιά βρύσες

28jul2008-piraeus-ag-triada-church-bryses-christ-icon-urban-still-life-nikosroccos-dsΗ φωτογραφία είναι τραβηγμένη έξω απ’τον περικαλλή-(περικαλλής! και γαμώ τη λέξη. Πολύ μ’αρέσει!)-ναό της Αγίας Τριάδας στο Πειραιά, έδρα-(έδρα; θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!)- του καθ’ημάς τζιχαντιστή Μητροπολίτη Πειραιά-μού διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα του υστερικού αυτού κληρικού και εξυπακούεται ότι δεν στέργω να χαλάσω έστω και την ελάχιστη φαιά ουσία για να το ψάξω.

Μιά περίεργη σατανόμορφη φιγούρα του Ιερατείου που έχει μια ύποπτη εμμονή και μανία καταδίωξης ομοφυλοφίλων τους οποίους πολεμά σε κάθε ξύπνιο ή κοιμισμένο του βήμα, παντού εκτός από εκεί που το ένστικτο του σαϊνιού, που είναι, δεν τον βοηθάει: στην Ιερά Σύνοδο!

Λίγο να τον ψυχαναλύσεις αυτόν τον τύπο μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι αυτό το κατευθυνόμενο μένος του έχει να κάνει με αβάσταχτα οδυνηρό εσωτερικό πόλεμο που τού καίει τα σωθικά από εκείνη την γαργαλιστικά ηδονική απέχθεια της μύχιας λαχτάρας του να αμαρτήσει-όπως έτσι νομίζει ότι είναι αν ενδώσει-με έναν ορισμένο τρόπο που μπορεί και να μοιάζει τόσο πολύ-μπορεί και βαθιά περισσότερο-με αυτόν που από άμβωνος καταγγέλλει. Κάνει παλαβές πιρουέτες η ψυχή αν δεν υπακούει στις εσώτερες ανάγκες και λαχτάρες του σώματος. Αυτοτυραννιέται καταγγέλλοντας ενώ θα μπορούσε να εκπέμπει αγάπη που να ξεκινάει από το συντροφευμένο του κρεβάτι μέχρι τον ιλαρά κατευναστικό από παλλόμενη εσωτερική χαρά άμβωνα της μητροπολιτικής του έδρας 😉  Η κατάρα του απότιστου Μητροπολίτη. Κρίμα τις εννιά του βρύσες κάτω απ’την έδρα του!

Leave a comment

Filed under Αστικές Νεκρές Φύσεις, Urban Still Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s