Τσογλαναρία* και τεχνητά αδιέξοδα

16Nov2008-Ermou-str.-Urban-Still-Life-NoWay-Out-NikosRoccos.jpgΗ αλητεία-αλητεία σαν εκδοχή της τσογλαναρίας*-της σημερινής κυβέρνησης βρίσκεται στο ότι συνειδητά, προγραμματικά, συστηματικά και μεθοδευμένα δημιουργεί ΑΔΙΕΞΟΔΑ που στη συνέχεια τα πλασάρει στον ελληνικό λαό σαν γιαλαντζί διλήμματα και έτσι με αυτό τον ιδιότυπο εκβιασμό του εκλογικού σώματος τού υποκλέπτει τη ψήφο και παρατείνει, όσο αυτό της είναι δυνατό, τη νομή της εξουσίας που, ολοφάνερα, είναι ο μόνος σκοπός αυτής της από κάθε άποψη ελεεινής και αντεθνικά και αντιπατριωτικά σκεπτόμενης και δρώσας συμμορίας, που θεσμικώ τω τρόπω πρέπει να την αποκαλούμε, ως μη όφειλε κι’ όλας, κυβέρνηση μας.

Για άλλη μια φορά, φέτος πάλι βρισκόμαστε σε ανάλογη κατάσταση μετά από δύο χρόνια ασυγχώρητων ερασιτεχνισμών, κουτοπόνηρων και άσκοπων, επικοινωνιακών όμως, αυτοηρωιστικών ελιγμών και φυσικά κατασπατάλησης της ακριβότερης πρώτης ύλης που σε κάθε ζωή θα είναι πάντα μία και μόνη: του  ΧΡΟΝΟΥ . Τρεις χώρες της Ε.Ε. είναι ήδη εκτός μνημονίων και η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που όχι μόνο συνεχίζει να είναι χωμένη βαθιά σ’αυτό αλλά ετοιμάζεται μάλιστα και για νέο είναι η Ελλάδα των ανεύθυνων και εθνοπροδοτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛαίων. Φτάνει πια! Ως εδώ!

*Το τσογλαναρία αναφέρεται στον απίστευτα ευφυή όσο και ιστορικά δικαιωμένο χαρακτηρισμό της  Λιάνας Κανέλλη, μιας πολιτικού που έχει πλήρη επίγνωση και της γλώσσας αλλά-προ πάντων!- και της Ιστορίας και ξέρει να τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους θέση όταν θέλει να τα χαρακτηρίσει με τον ασυναγώνιστα αυθεντικό καίριο και ρηξικέλευθο τρόπο της.

Υ.Γ. Η φωτογραφία δεν είναι τόσο άσχετη με τη θεματική του κειμένου που αναρτώ. Ο ζόφος του κυβερνητικού εκβιασμού αντιπροσωπεύεται από τη τη βία που ενσωματώνει η κλούβα συνδυασμένος όμως με το χαζοχαρούμενο και ενθουσιαστικό αυτοηρωισμό των ανώριμων μαντραχαλαίων που διεκδικούν να συνεχίζουν να μας κυβερνούν παρά την έκδηλη ανικανότητα τους και ανεπάρκεια τους και την μηδενική αντίληψη που έχουν στις συνέπειες της αδράνειας και των όποιων θέλουν να θεωρούν σαν επιλογές τους. Το τραινάκι της κυβερνητικής χαράς αποδεικνύεται αυτό που προσφυώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποκάλεσε-σε ανύποπτο για τη φωτογραφία χρόνο-το τραίνο του τρόμου!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αστικές Νεκρές Φύσεις, Urban Still Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s