Πρόσκληση σε Γάμο

9june2010-shop-window-graffitti-urban-still-life-athinaidos-str-nikosroccosΑπό όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ήμουν ο μόνος που διατύπωσα την άποψη ότι η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν στρατηγική και δεν είχε καμιά σχέση με κάποια ιδεολογία, που άλλωστε-μη γελιόμαστε, κανείς από τους δύο-φαινομενικά παράταιρους-εταίρους δεν έχει-πέρα από την ελκυστική και ασυναγώνιστη εκείνη της εξουσίας και της νομής της(σκεφθείτε ας πούμε ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Τσίπρας έκανε την άγνωστη μέχρι χθες σύζυγό του ακαδημαϊκή δασκάλα-τύφλα νάχει η Παναγιωταρέα!-τον ξάδελφό του νο 2 στο ΥΠΕΞ-με μόνα τα προσόντα της ξαδελφοσύνης!-και έχωσε την αδελφή του σε ανώτατο κομματικό πόστο για να ελέγχει και αυτό το μαγαζί).

 

Ω, ναι, μη τα θεωρείτε τόσο ταπεινά όλα αυτά επειδή φαίνονται και είναι. Για τις ελεεινές συνειδήσεις του είδους του Τσίπρα και του Καμμένου, που έχουν το ήθος και τις ιδέες σαν επίκληση μόνο από τον άμβωνα της Υποκρισίας αυτές είναι οι συναρπαστικές χαρές της ζωής: το βόλεμα, η καλοπέραση και η εξασφάλιση δια βίου και των δεκατεσσάρων επομένων γενιών της οικογένειας τους. Τέτοια εποχή πριν δυό χρόνια στο σπαθί του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάθονταν η μύγα που λεγόταν Μπαλτάκος και με μένος αφιονισμένου μουλά και οργισμένου τζιχαντιστή εξόρκιζε το κρυφοφασιστικό κακό. Φέτος, που η απειλή απώλειας της εξουσίας φαντάζει οικτρή πραγματικότητα όσο και το Δεκέμβρη του 2014 για το Σαμαρά, οι περιδεείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ανακαλύπτουν τη πιθανότητα οι αυθεντικοί ναζιστοφασίστες της Χρυσής Αυγής να μετατραπούν σε αγνές δημοκρατικοπούλες για τα μάτια της στήριξης των συριζανελιτών στην εξουσία. Και βέβαια μια τέτοια αποκατάσταση της δημοκρατικής αγνείας σε δόκιμους ναζιστές τύπου Παππά-τον περιέφεραν στο Καστελόριζο μαζί με τον Κασιδιάρη σαν σε ταξίδι πολιτικού μέλιτος!-χρειάζεται τη παρθενορραφή που υπέδειξε με απαράμιλλο δημοκρατικό ήθος ο μέχρι προχθές οργίλος Παρασκευόπουλος.

 

Ξαναγυρίζω στη πρώτη παράγραφο: η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι στρατηγική γιατί σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από μυαλά που σκέπτονται όχι με ιδεολογικούς όρους-αυτά τέλειωασαν από όταν ο Κάστρο άφησε τη Κούβα να ξαναγίνει το -κυριολεκτικά!-μπουρδέλο που ήταν με τον Μπατίστα που ο ίδιος ανέτρεψε. Το ότι ο Τσίπρας απέφυγε το Γενάρη του 2015 να προσφύγει στις διερευνητικές εντολές και άρα να συζητήσει-έστω για τα μάτια του κόσμου-με πολιτικές δυνάμεις ιδεολογικοπολιτικά εγγύτερες με το κόμμα του, δείχνει ότι η συμμαχία οργανώθηκε με άλλα κριτήρια. Προφανώς η ανόητη και πολιτικά αστήριχτη έννοια της αντιμνημονιακότητας δεν μέτρησε-σε έξι μήνες ο Τσίπρας έφερε και εφάρμοσε ένα νέο και μάλιστα με ακόμη σκληρότερους όρους Μνημόνιο και ήδη ετοιμάζεται για δεύτερο-αν με τη δύναμη του αμερικανικού θεού ευοδώσει το φλερτ και ο επικείμενος γάμος της πολύφερνης Χρυσής Αυγής σαν επιστρέψει από τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου την έριξε με πατερναλιστική ορμή και λαχτάρα ο επιμελής Παρασκευόπουλος. Οι ενωμένες φιλοαμερικανικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ-αδιαφορώντας για την όποια εκλογική τροπή πήραν τα πράγματα με τον ανεκδιήγητο Τραμπ-το γεωπολιτικό αφεντικό είναι ένα αδιάφορο ποιος ονομαστικά ασκεί την εξουσία εκεί-ετοιμάζουν μουλωχτά το έδαφος για τη ψήφο ανοχής-τουλάχιστον!των Χρυσαυγιτών και γι’αυτό σπεύδουν να τους χορηγήσουν το δικό τους συγχωροχάρτι δημοκρατικότητας.

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αστικές Νεκρές Φύσεις, Αλέξης Τσίπρας, Urban Still Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s