Ο γλυκοτσούτσουνος* σαν Big Mac

tsipras-bigmactm-nikosroccosΚατ’αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι η φωτογραφία δεν είναι επεξεργασμένη-photoshop και τα παρόμοια-και είναι κοντινό από μια γιγαντοαφίσα από τη προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015. Προφανώς το ύφασμα από κάποια προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια των MacDonald’s χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για τον-τροφαντό σαν χαμπούργκερ πια!- Τσίπρα.

Η λαχτάρα του να μεταμορφωθεί σε αμερικανάκι-η αστεία προφορά του έδειξε αλλά και απέδειξε όχι μόνο τη δουλόφρονη φύση του αλλά και τον συνειδητό ανδρεικελοειδή χαρακτήρα της όποιας πολιτικής του συγκρότησης-προδίνεται ακόμη και σε όχι και τόσο ανύποπτο χρόνο συμπτώσεις όπως αυτή.Μη ξεχνάμε τη περιβόητη επίσκεψή του στην Αμερική το Γενάρη του 2013-τότε που ο σημερινός υπουργός του τον υποδέχτηκε στο εμβληματικό ίδρυμα Levy. Ούτε οι αμερικανοκίνητοι χουνταίοι του απριλιανού πραξικοπήματος του 1967 δεν είχαν δείξει τόση κραυγαλέα και χαμερπή αμερικανοπρέπεια.

*Γλυκοτσούτσουνος είναι ουσιαστικά αυτή η ιδιότητα που κατέστησε πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι πρυτανεύουν καθαρά πολιτικά κριτήρια στις εκλογές. Τις ίδιες αρχές προεκλογικά-εννοώ τις εκλογές του Γενάρη του 2015-πρέσβευε και ο Λαφαζάνης το Σεπτέμβριο του 2015 αλλά ο δεύτερος, ο καημένος και ο τόσο συνεπής σ’αυτές τις αρχές, δεν τόχε τον επικοινωνιακό γλυκοτσουτσουνισμό του μετεφηβικά γοητευτικού Τσίπρα. Ουσιαστικά με τέτοια κριτήρια ψηφίζει το εκλογικό σώμα-μπορεί τώρα ο Τσίπρας να γλύφει φιλομνημονιακά εκεί που προηγουμένως αντιμνημονιακά έφτυνε-για να θυμηθούμε τον ευφυή Βενιζέλο-αλλά ο τελευταίος είχε το μειονέκτημα σαν χοντρός να γίνεται ευκολότερα αντιπαθής για κάποιον, μαχητά τεκμαιρόμενο, παχυδερμισμό, που όμως αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι η αληθινά μεγαλύτερη πολιτική αρετή-μαζί φυσικά με το γλυκοτσουτσουνισμό του!-του αμοραλιστή Τσίπρα.

Leave a comment

Filed under Αλέξης Τσίπρας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s