Τα στάνταρντ και οι ακαταλληλότητες(μιά μικρή ιστορία μεγάλων κόμπλεξ)

Ο διάλογος που ακολουθεί διημείφθη ανάμεσα σε κάποιον Monk Theodor-δεν τον γνωρίζω πέρα από μια σατανόμορφη φωτογραφία που προβάλλει σαν avatar του-  και την αφεντιά μου. Ο πρώτος είναι διαχειριστής της σελίδας GREEK STREET PHOTOGRAPHERS (Facebook)  Εγώ δεν θα σχολιάσω-τα συμπεράσματα δικά σας. (Τελικά με διέγραψαν από το υψηλών στάνταρντς γκρουπ τους).
Monk Theodor

Nikos Roccos , καταρχάς οι φώτο που αναρτώνται είναι μια την ήμερα για κάθε ένα από εμάς…
Και δεύτερον το ότι υποβλήθηκε μια φώτο δεν σημαίνει ότι θα αναρτηθεί κιολας στο γκρουπ .Υπάρχει και εδώ ένας,αρκετά μεν πιο χαλαρός έλεγχος ,αλλά υπάρχει , και αν μια φώτο δεν είναι οκ για τα στάνταρ του γκρουπ δεν θα εμφανιστεί…
Και από ότι βλέπω οι φώτο σου τουλάχιστον 7 και 8 του μήνα είναι εδώ…αν η χθεσινή σου δεν είναι εδώ ,μάλλον δεν έκανε για εδώ…

Like

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Comment

Comments
Nikos Roccos

Nikos RoccosΚαλά! Θα τις αναρτήσω στο μπλογκ μου-εδώ:https://camerartstudio.wordpress.com/ και ας κριθούν αρνητικά από εκεί. Να μη τόχετε το κρίμα ότι δημοσιεύσατε ακατάλληλες για τα υψηλά σας σας στάνταρ εικόνες!

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever
CAMERARTSTUDIO.WORDPRESS.COM

music-dance-nikos-roccos-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%bf%cf%82

piazza-duomo-milano-dance-nikos-roccos-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%bf%cf%82
siesta-mother-and-child-adrianou-str-nikos-roccos-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%bf%cf%82
e-la-nave-va-piraeus-nikos-roccos-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%bf%cf%82
Να σημειωθεί ότι μία φωτογραφία υπέβαλα κάθε μέρα αλλά διαδοχικά απορρίπτονταν και λογικά πράττοντας την αντικαθιστούσα-τη λογοκριμένη!
Υ.Γ. Και κάτι νόστιμο: σας παραθέτω μιά εικόνα παρόμοια με άλλη που προβάλλει στη σελίδα του ο αφηγητής των υψηλών στάνταρντ-δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω αηδιαστικότερη της δικής του φρικτής, που δεν τη δημοσιεύω για να μη με τρέχει ότι τού παραβίασα τα γουρουνίσια πνευματικά δικαιώματα!monk-theodors-standards-similar-image
Υ.Γ. 2 Και ξέχασα να αναφέρω ότι αυτές είναι οι απορριφθείσες του τελευταίου διήμερου. Αν κάτσω να απαριθμήσω πόσες ακόμη απορρίφθηκαν σ’αυτό το μαρτυρικό τετράμηνο-ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ οι αθεόφοβοι!(που σημειωτέον έκανα έξι απανωτά αιτήματα ένταξης στο γκρουπ, τα οποία και απορρίφθηκαν ώσπου αναγκάστηκα να στείλω την ίδια ακριβώς επιστολή και στους έξι ή εφτά,δεν θυμάμαι καλά διαχειριστές του γκρουπ και προφανώς με βαριά καρδιά με δέχτηκαν αλλά μποϋκοτάροντας με από τότε συστηματικά)-απορρίπτονταν λοιπόν οι φωτογραφίες με διάφορες αστείες δικαιολογίες. Από ποιους; Αυτούς που έφτασαν ακόμη και στη φωτογραφική τυμβωρυχία-κυριολεκτώ εδώ-δράστης ο γουρουνοφωτόγραφος κι εδώ!) Αν λοιπόν αρχίζω και απαρριθμώ τις απορρίψεις, τότε θα το ξενυχτήσουμε ώς τη μεθεπόμενη εβδομάδα!
Υ.Γ.3 Για την ιστορία και μόνο και για να διαμορφωθεί εικόνα και γνώμη για κάποια άτομα που λυμαίνονται το χώρο της Ελληνικής Φωτογραφίας, ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ με μόνα τους προσόντα τα φρικαλέα τους γούστα, την απελπιστική ημιμάθεια τους και τα βασανιστικά τους συμπλέγματα οδυνηρής κατωτερότητας- οι διαχειριστές του μπλογκ, που προφανώς δρουν συντονισμένα στις αποφάσεις-αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε άλλωστε-είναι οι εξής-όπως δηλώνουν το όνομα τους στις αντίστοιχες σελίδες τους στο Facebook:Haris Panagiotakopoulos,Kiriakos KorakisYorgos SkenderisSakis DazanisGeorgios VoutsinasBabis Bakalis και τελευταία αλλά ως φαίνεται όχι και έσχατη Maria Kappatou-ξέχασα και τον “συνομιλητή” που πρωτοστάτησε στο διαδικτυακό αυτό επεισόδιο-φαίνεται πώς είναι ο ιθύνων νους της σκουπιδοπαρέας των κομπλεξικών-Monk Theodor και παρότι δύο από αυτούς περιστασιακά δίνουν κάποιες καλές εικόνες και θα τους συνιστούσα να αποστασιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό από τους υπόλοιπους-είναι ο Σάκης Νταζάνης και ο Χάρης Παναγιωτακόπουλος. Μπορούν την όποια αξία διαθέτουν να την διοχετεύσουν σε καλύτερα και σίγουρα λιγότερο ρυπαρά και φρικαλέα κανάλια.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αν τυχόν υπάρχει ενδιαφέρον από επισκέπτες του μπλογκ για δημιουργία σελίδας  στο FACEBOOK στελεχωμένη από αληθινούς φωτογράφους δρόμου και όχι τυμβωρύχους του είδους αυτών που αναφέρονται πιο πάνω. Για μια σελίδα ανοιχτή, ελεύθερη, δημοκρατική, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ -δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ* που αποδεδειγμένα όπως έδειξε η πρακτική των λογοκριτών, γίνεται με εντελώς αυθαίρετα και υποκειμενικά κριτήρια: τα κριτήρια που επιβάλλει η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ της “φωτογραφικής προσωπικότητας” τους-και με την απολύτως εύλογη προϋπόθεση ότι όσοι θέλουν να είναι μέλη του καινούργιου γκρουπ δεν θα είναι μέλη του, αποδεδειγμένα αμαρτωλού, παλιού-(το ξέρω ότι μια τέτοια διατύπωση μπορεί να δυσκολέψει ακόμη και να υπονομεύσει τη πρόταση, παραδέχομαι ότι δύσκολα κινείται κάποιος από την ασφάλεια μιας δεδομένης κατάστασης αλλά το σκεπτικό και το αιτιολογικό είναι προφανές και έτσι η πρόταση όχι τόσο αυθαίρετη όσο εκ πρώτης όψης μπορεί να δείχνει: πρέπει να τελειώνουμε με τους σκουπιδοσυλλέκτες που αυθαίρετα και καταχρηστικά καρπώνονται τον τιμητικό τίτλο του Φωτογράφου Δρόμου που πάνω και πρώτα απόλα είναι ουμανισμός και σεβασμός της προσωπικότητας του φωτογραφιζόμενου, ζωντανού ή νεκρού- είμαι λοιπόν διατεθειμένος να βοηθήσω, όχι σαν διαχειριστής, εκτός ίσως από τη καταστατική περίοδο δημιουργίας της σελίδας αλλά κυρίως με ιδέες, υποδείξεις και φυσικά με τον τρόπο που το έκανα και στη σελίδα απ’την οποία αποβλήθηκα: με τον τεκμηριωμένο, ενθουσιαστικό, ΠΑΝΤΑ ΘΕΤΙΚΟ σχολιασμό όσων εικόνων θεωρώ ότι τους ανήκει αυτή η μικρή, ασήμαντη αλλά από ειλικρινή αγάπη για τη φωτογραφία δρόμου, συμβολή μου στην ανάδειξη της ομορφιάς των εικόνων τους. Και φυσικά ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΩ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Εξυπακούεται ότι οι προαναφερθέντες διαχειριστές αποκλείονται καταστατικά, ακόμη και αυτοί οι δύο που τους ξεχωρίζω σαν ποιοτικούς. 
*Για ένα εξάμηνο ήμουν μέλος ενός γκρουπ ονόματι Vivian Meyer Inspired και παρότι όχι θιασώτης της συγκεκριμένης φωτογράφου, άρα με διαφορετικές αποσκευές στυλ, όχι μόνο μπορούσα να αναρτώ σε καθημερινή βάση εικόνες μου-τρεις τον αριθμό, αυτό ήταν το όριο στο ολοζώντανο αυτό και σφύζον από ζωή γκρουπ και μακριά από το ψόφιο, κατατονικό κλίμα του λογοκριτικού γκρουπ του τυμβωρυχικού γούστου, αλλά κάποια στιγμή μού ζητήθηκε από το δημιουργό της σελίδας να γίνω διαχειριστής, ακριβώς γιατί σαν ακομπλεξάριστο άτομο εκτίμησε τη γενναιόδωρη διάθεση μου να κριτικάρω ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ και ποτέ αρνητικά. Μιλάμε για ένα γκρουπ υπερδραστήριο, διεθνές και με κάπου τριάντα χιλιάδες μέλη! Δεν έγινα φυσικά διαχειριστής-δεν είναι του γούστου αυτή δραστηριότητα και θεωρούσα ότι σε ένα τόσο ανοιχτό και δημοκρατικό φόρουμ δεν είχε και τόσο νόημα να υπάρχουν πολλοί διαχειριστές. Ούτε και με ενδιέφερε να σβήνω τυχόν κακόγουστες, αυθαίρετες ή άλλου αταίριαστου με το ύφος της σελίδας παρεμβάσεις. Αν έφυγα από το γκρουπ ήταν γιατί είχα κουραστεί από το φόρτο του σχολιασμού που εκ των πραγμάτων είχα αναλάβει-καταλαβαίνει κανείς τι σήμαινε ένα τόσο δραστήριο γκρουπ: δεκάδες αναρτήσεις κάθε μέρα και πολλές από αυτές αριστουργηματικές: αλησμόνητες θα μού μείνουν ενός Βούλγαρου ονόματι Aleksander Mogilo(ψάξτε τον στο facebook) αλλά και μιας απίθανης βέλγας-δεν μού έρχεται πρόχειρο το όνομα της αυτή τη στιγμή-ενός ρώσου και ενός ιαπωνέζου-αναρτούσαν πιο αραιά και τώρα πια έχω ξεχάσει τα σίγουρα πιο δύσκολα όνόματα τους.
Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Τα στάνταρντ και οι ακαταλληλότητες(μιά μικρή ιστορία μεγάλων κόμπλεξ)

  1. Pingback: Περιπέτειες στο Facebook | camerart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s