Βλέπω=μαθαίνω

The Lipstick Story-A'Aiolou str., Athens, Greece-Nikos Roccos

Γεννιόμαστε και περνάμε ολόκληρη τη ζωή μας ασυνειδητοποίητα και γι’αυτό κατά κανόνα ευτυχισμένοι στην ωραία, αφελή άγνοια μας, ανάπηροι. Σε σχέση με αυτό που θα θέλαμε να πετύχουμε και αυτό που υποψιαζόμαστε ότι μπορούμε να αντιληφθούμε, αυτό το ελάχιστο που τελικά προσλαμβάνουμε και πολύ περισσότερο αυτό που απολαμβάνουμε είναι συγκριτικά ό,τι περίπου δέχεται και ένας ανάπηρος σε σχέση με το όργανο της αναπηρίας του.

Παρόλα αυτά, στη μικροκλίμακα των τρεχουσών επιδιώξεων της καθημερινότητας μας, αυτό το λειψό περιεχόμενο μας φτάνει και μας περισσεύει για να ζήσουμε και να γεμίσουμε τη ζωή μας με εμπειρίες μέχρι τα πιο βαθιά μας γεράματα, πράγμα που αποδεικνύει ότι τελικά αν το θελήσουμε μπορούσε να είμαστε ολιγαρκέστεροι.

Στο επίπεδο της πραγματικής ζωής ας πούμε, οι γνώσεις που αποκτούμε για τα αληθινά ουσιώδη της ζωής είναι σε μεγάλο βαθμό βιωματικά κερδισμένες και με μόνη την φαινομενικά αδρανή άσκηση μιας παθητικής όρασης. Μια γυναίκα δεν έχει καμιά ανάγκη να κάνει σεμινάρια θηλυκότητας: τής αρκεί να έχει μάνα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους, χωρίς καν το σχεδιασμό κάποιου προγράμματος. Αρκεί να υπάρχει αληθινή και ενεργός ζωή.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου, street photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s