Τα όρια της ομορφιάς

Photoshhoting-Girl-photographer-Ermou-str.,-Nikos-Roccos-Νίκος-Ρόκκος-BW

Κανείς που έχει ζήσει σ’αυτή τη ζωή δεν φεύγει ανυποψίαστος από το μερτικό δυστυχίας που δίκαια τού αναλογεί. Οι φαινομενικά ευτυχισμένοι το κρύβουν-συνειδητά ή ασυνείδητα-καλά στη πονεμένη τους καρδούλα και ξέρουν πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουν μέσα στη σιωπή και τη διακριτικότητα της. Όλο αυτό συμβαίνει γιατί η Φύση, που είναι ο μόνος αληθινός Θεός, ξέρει και κατανέμει τα στοιχεία που μας απαρτίζουν σαν προσωπικότητες ακριβοδίκαια, ανάμεσά τους και το πόνο,  και το επισφραγίζει όλο αυτό με την καταλυτικά πανηγυρική επίστεψη του θανάτου για όλους αδιακρίτως, όποιοι και αν είναι αυτοί.ένθεοι και και άθεοι το ίδιο.

Είναι τόσο ακριβοδίκαιη στη κατανομή της ώστε καταφέρνει ακόμη και τον πλούτο να τον κάνει βαρίδι για όσους τον έχουν-το ξέρουν δεν το ξέρουν, το συνειδητοποιούν ή όχι, αδιάφορο. Αλλά και σε όσους χαρίζει την ομορφιά, με τον ανελέητο χρόνο, τούς τη παίρνει πίσω, αφαιμάζοντας την, σταγόνα τη σταγόνα και αφήνει μόνο το απορημένο βλέμμα της πρώην όμορφης μπρος στον μαραζωμένο της καθρέπτη.

Είναι όμως πολύ ιδιαίτερα σκληρή η Φύση απέναντι στην Ομορφιά, ως μη όφειλε κιόλας. Όχι μόνο την ξεδοντιάζει με το χρόνο αλλά και τής επιδικάζει μιάν επιπλέον αιώνια καταδίκη: να μη μπορεί να παράξει η ίδια τέχνη ομορφότερη από την ομορφιά της. Το σκεπτικό της; Είναι ήδη αρκετό ότι εμπνέει τη Τέχνη. Θάταν σκανδαλιστικά προνομιακό και να την παράγει η ίδια.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου, street photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s