Προφητική Φωτογραφία;

.........-1-Πατριάρχου-Γρηγορίου-Ε'-χχχχχχχχχ9α-DS

Όχι, δεν είναι προφητική φωτογραφία. Στη πολιτική δεν κάνεις προφητείες-αλίμονο δα και να γινόταν, θάταν κατάντια!-στη πολιτική κάνεις ανάλυση. Αν είναι αυτή η φωτογραφία προφητική, αν με έστρεψε έτσι να σκεφτώ και να την οργανώσω ώστε, έτσι όπως το έθετα να αναγνωσθεί, είναι γιατί είχε προηγηθεί στο τσερβέλο μου κάποια, στοιχειώδης, μη φαντασθείτε κάτι εξαιρετικά βαθυστόχαστο, ανάλυση.

Η λήψη έγινε στο-τόσο μακρινό πια που μοιάζει να ανήκει στην παλαιοντολογία της πολιτικής μας!-2008 και στην προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές εκείνης της χρονιάς. Είναι από το προεκλογικό περίπτερο του Συνασπισμού στο πεζόδρομο ανάμεσα Πανεπιστήμιο και Ακαδημία. Την έχω τη κακιά συνήθεια να απεχθάνομαι απλές καταγραφές, ειδικά όταν πρόκειται για κομματικές συγκεντρώσεις και τα συναφή-παρόλο ότι σχεδόν σε όλες και στα μέτρα του δυνατού βρίσκομαι! Επικεντρώνομαι σ’αυτό που θεωρώ γλαφυρές λεπτομέρειες και που συνήθως έχουν ερμηνευτική πρόθεση, αν όχι κάποιου είδους κριτική αντιμετώπιση-ανεξαιρέτως αυτό για όλα τα κόμματα(πολιτικοποιημένος θα είμαι πάντα, κομματόσκυλο όμως ποτέ και φυσικά κανενός κόμματος).

Αν θυμάμαι καλά η χρονιά εκείνη ήταν η πρώτη προεκλογική χρονιά του Τσίπρα. Ήταν-όπως και συνεχίζει ο αφιλότιμος να είναι-ασυναγώνιστα επικοινωνιακός και φυσικά το νεανικό του φιζίκ-τότε, τώρα δείχνει ότι θα εξελιχθεί σε τροφαντό μοσχάρι της πολιτικής, καθόλου διαφορετικό από τα προηγούμενα των αστικών κομμάτων που αντικατέστησε-το νεανικό του φιζίκ λοιπόν ήταν ένας επιπλέον κράχτης για προσέλκυση ψηφοφόρων. Κάποια στιγμή τότε είδα και μια πολύ στυλιστική φωτογράφιση-Διαμαντόπουλος και τα τοιαύτα δηλαδή, με softbox, ρετούς, κουστουμιά σένια, ψηφιακή επεξεργασία έξτρα σούπερ φροντισμένη και επιμελή. Σαν σταρ του σινεμά ένα πράγμα δηλαδή. Σαν Ρουβάς για να τα φέρουμε στα καθ’ημάς. Με ξένισε και το βρήκα πολύ εκκεντρικό για μια αριστερά των καταλήψεων, του ενεργού ακτιβισμού. Κάπου είδα μια αντινομία σ’όλα αυτά. Είχα-και συνεχίζω να την έχω φυσικά-την άποψη ότι το λάιφ στάιλ αν δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τη πολιτική, είναι εκ των πραγμάτων ακόμη περισσότερο έγκλημα καθοσιώσεως να συναρτηθεί με την Αριστερά. Είναι αδιανόητη κάθε υποψία σχέσης ανάμεσα σε αυτό που είναι δύο αντίθετες τελικά κοσμοθεωρίες. Αλίμονο όμως! Έβλεπα πολλά τέτοια στοιχεία λάιφ στάιλ στο Τσίπρα και αυτό, ήδη από τότε, μού δημιούργησε μια πρώτη, αρχική αλλά όχι καθοριστική ώστε να μην τον ψηφίσω το Μάιο του 2012-επιφύλαξη για το άτομο του προσωπικά, που το θεωρούσα ασύμβατο με την όλη φιλοσοφία του εγκρατούς αριστερού πολιτικού. Ήρθαν μετά τα Burberry, τα Αρμανι κουστούμια, οι διακοπές με τον αντιφαλάκρα επιχειρηματία-ηλικιακά μονάχα τους χωρίζει άβυσσος! τι διάβολο θέλει στο κότερο του; Όλα αυτά που τούτες τις μέρες ολοκληρώνονται με τη μετατροπή των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ σε αστούς ιδεολογικά πολιτικούς-ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΚΟΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ. Έτσι, όλο αυτό που ξεκίνησε σαν αλληλεγγύη για τις μάζες και το λαό-και αυτό ήθελε να απεικονίσει σαν πρόθεση η αφίσα της φωτογραφίας- ήταν τελικά το κατσίκωμα στη καρέκλα της εξουσίας-(είναι πλαστική στη φωτογραφία γιατί τέτοια διέθεταν εκείνη την εποχή οι σφετεριστές των ιδεών σήμερα, Συριζαίοι, ήδη είναι στη φάση μετατροπής της σε chesterfield πρωθυπουργική, ή καθηγητική για τη συμβία του πρωθυπουργού, κρατικοδίαιτη με τον εξάδελφο του Τσίπρα στο ΥΠΕΞ και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή-ούτε καν ενιά μήνες δεν έχουν κλείσει στην εξουσία-τα θεαματικότερα “καλύτερα” έρχονται και οι πολυθρόνες μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη και στυλ όπως με τους Λουδοβίκους και τους Ναπολέοντες. Υπομονή νάχουμε ν’αντέχουμε το κακό γούστο του λιμασμένου αρπακτικού.).

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αλέξης Τσίπρας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s