Το βαρύ-αλλά ευκολοσήκωτο- φορτίο του χιούμορ

Aiolou-str-Chrysospiliotissis-Heavy-Load-WB-DS-CR-Roccos

Το χιούμορ είναι υπόθεση της στιγμής. Όσο στοχαστικό και αν είναι το αίτιο ή το αποτέλεσμα που παράγει στο θυμικό, το βέβαιο είναι ότι εκδηλώνεται σε μια στιγμή. Είναι υπόθεση ακαριαία, κάτι σαν χτύπημα της στιγμής. Δεν είναι τυχαίο ότι καμιά τέχνη μετά τον λόγο-ειδικά τον προφορικό όπου το χιούμορ εκεί είναι ασυναγώνιστης έντασης και αποτελεσματικότητας-είναι η τέχνη της φωτογραφίας, κατ’εξοχήν τέχνη της ρεαλιστικής στιγμής-το τονίζω αυτό της ρεαλιστικής, είναι ουσιαστικό στοιχείο της ιδιοσυστασίας του χιούμορ που εδράζεται στα συμφραζόμενα της πραγματικότητας και ειδικά εκείνης της στιγμής και του χώρου όπου και συμβαίνει.Filopappou-Tsoliades-Saluting-Roccos-DS

Στα προφορικά δεν είμαι κανένα τέρας χιούμορ-εκτός και αν η κατανάλωση χιούμορ και όχι κατ’ανάγκη η παραγωγή εντάσσεται κι αυτή στο ενεργητικό του χιουμοριστικού ανθρώπου όπου μπορώ να καταπιώ ολόκληρους ωκεανούς χιούμορ!-στα προφορικά λοιπόν δεν είμαι κανένας μάστορας του χιούμορ, είμαι όμως-όλοι μού το καταμαρτυρούν!-στα φωτογραφικά. Όχι μόνο αντιλαμβάνομαι τη φαιδρότητα μιας εξελισσόμενης στο δρόμο κατάστασης αλλά βρίσκω γρήγορα-ακαριαία όπως προείπαμε ότι απαιτεί το χιούμορ-τη φόρμα που θα το κάνει ευανάγνωστο και σαφές σαν εικόνα έτσι ώστε να μεταδόσει αυτό που ήδη βιώνω εκείνη τη χιουμοριστική στιγμή που φωτογραφίζω-μού συμβαίνει καμιά φορά κιόλας να γελάω τη στιγμή που φωτογραφίζω!

Έστειλα τις προάλλες τη δεύτερη φωτογραφία, εν είδει χαιρετισμού,  σε κάποιον γνωστό μου-οκ, όχι κολλητό αλλά εν πάση περιπτώσει γνωστό και μάλιστα φωτογράφο, άρα σε θέση να εκτιμήσει το φωτογραφικό χιούμορ πιο εύκολα- και φαίνεται πως αυτός το παρεξήγησε. Τράβα δίνε εξηγήσεις! Είναι σαν να θέλεις να αναλύσεις μια έξυπνη ατάκα. Δε λέει!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s