Η σκάλα των θαυμάτων

044-BW - Αντίγραφο

Όχι μόνο των θαυμάτων αλλά και των θεαμάτων. Θεαματική άλλωστε και η ίδια. Θεαματική για τα μέτρα της μικροαστικής Αθήνας, με το μικρό μοναρχικό παρελθόν. Για τη σκάλα μιλάμε της πλατείας Συντάγματος, που οδηγεί στο μνημειακό χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ασυζητητί η ομορφότερη σκάλα της Αθήνας-το δίδυμο κλιμακοστάσιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης παραείναι θεατρικό, σκηνογραφικό για να είναι και όμορφο ουσιαστικά.Syntagma-Sq.-football-acrobatics-DS

Ε, το λοιπόν, αυτή η πλατιά, μνημειακών προθέσεων σκάλα, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η προνομιακή σκηνή επίδειξης των ποικίλων αθλητικών δεξιοτήτων της πιτσιρικαρίας-και όχι μόνο, καμιά φορά μπορείς να δεις και 25άρηδες να δίνουν το σόου τους.

044-BW

Βασικά όλη τη δουλειά τη κάνει το πλατύσκαλο στη μέση της σκάλας. Αν δεν ήταν αυτό δεν θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά να έχουν το προβεβλημένο βήμα που ενστικτώδικα ζητούν. Αν πήγαιναν λίγο πιο ψηλά, στο πεζοδρόμιο ας πούμε της πλατείας, αντικειμενικά θα είχαν δυσκολίες δράσης, αφού είναι πέρασμα πολλών πεζών αφενός και αφετέρου η γειτνίαση με τον μεγάλης και πυκνής κυκλοφορίας δρόμο, μπορεί να τους εκθέσει σε απρόβλεπτους κινδύνους.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s