Καλημέρα Νέο Μνημόνιο!

072-BW

Ημερομηνιακά η φωτογραφία είναι σημερινή. Τραβήχτηκε στην Ερμού,λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ελάχιστες εκατοντάδες μέτρα από τη Βουλή, μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των νέας κοπής αντιμνημονιακών εναντίον των νέας κοπής μνημονιακών. Όροι-ειδικά το αντιμνημονιακός που είναι και ο καθοριστικός όρος-μήτρα- βαθιά απολίτικοι, βαθιά αποϊδεολογικοποιημένοι, βολικοί να χωρέσουν ασυμφιλίωτες δυνάμεις από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το ΚΚΕ μ-λ, μέσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ιδεολόγημα που δημιούργησε την τοξική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από το μια ζωή οριακό 4% στο ασύλληπτο ύψος του 36% μόνο σε τρία χρόνια-(ο Ανδρέας Παπανδρέου για να φτάσει να γίνει κυβέρνηση χρειάστηκε εφτά ολόκληρα μεταπολιτευτικά χρόνια, έχοντας στη πλάτη όχι μόνο εφτά προδικτατορικά αλλά και ένα μπαμπά να του ετοιμάζει τη καρέκλα!). Μια τέτοια μετεωρική απογείωση, αφύσικη οργανικά, μόνο με κάποιου είδους τοξικά πολιτικά αναβολικά  μπορεί να συμβεί και βρίσκεται σε ευθεία αναλογία με την επίσης μετεωρική άνοδο της Χρυσής Αυγής. Μέρες Βαϊμάρης!-αλίμονο όχι εκείνης του βαθιά φιλέλληνα, σχεδόν Έλληνα, Γκαίτε. Θυμηθείτε αυτό μόνο και κάντε το συνειρμό με την από κάθε άποψη σχιζοφρενική νίκη του Τσίπρα στο πρόσφατο απερίγραπτης φαιδρότητας “δημοψήφισμα”: με όχημα το θυμικό κέρδισε τις εκλογές του 1933 ο Χίτλερ. Εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση των Γερμανών για τα συσσωρευμένα δεινά που ήταν συνέπεια και επακόλουθο της ήττας από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν ψηφίζεις όχι με τη σκέψη αλλά με το συναίσθημα, με τη καρδιά αλλά όχι με το μυαλό(ακούγεται καλό αλλά σας διαβεβαιώ δεν είναι) τότε ή Χίτλερ θα ψηφίσεις ή Τσιτσιολίνα ή Τσίπρα(ο τελευταίος συνδυάζει τους πόλους που εκπροσωπούν οι δυό πρώτοι: οργή και sex appeal-το τελευταίο στη πολιτική το αποκαλώ (“γλυκοτσουτσουνισμός”!).

Είναι νομοτέλεια αυτό που συμβαίνει τούτες τις μέρες. Πολιτικοί που ανδρώθηκαν σπεκουλάροντας πάνω στην δραματική συγκυρία της εφαρμογής ενός ασφυκτικού αλλά δυστυχώς αναπόφευκτου Μνημονίου, όταν τελικά καταφέρνουν να αποκτήσουν την εξουσία, αδυνατούν να διαχειριστούν όχι μόνο τα ψεύδη τους αλλά και την ίδια την αλήθεια της ζοφερής πραγματικότητας. Και φυσικά όταν συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ξεφύγουν από το ψέμα που οικοδόμησαν και που τους δόξασε προσωρινά, αυτό το οικοδόμημα καταρρέει μπρος στα έντρομα μάτια τους. Στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία το παράδειγμα Τσίπρα είναι σίγουρο ότι αφενός θα γραφτεί με τα μελανότερα γράμματα αλλά και θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.

Το ξαναγράφουμε για να συνειδητοποιηθεί: ο πολιτικός του θρίαμβος απέχει από τη χτεσινή εξευτελιστική του ταπείνωση δέκα μέρες μόνο! Δέκα μέρες μόνο από το 61,39% στην απώλεια 39 βουλευτών του, τής έτσι κι αλλιώς προβληματικά αποκτημένης(μπονους 50 εδρών!) ισχνής πλειοψηφίας του. Η εκτόξευση του δημαγωγού στο ζενίθ, χρονικά συμπίπτει με τη πτώση του προς το ναδίρ! Δεν είναι σχιζοφρενικό; Ας μη γελιόμαστε: ό,τι και να κάνει, όση από τη παλιά-παλιά κι όμως μόλις χτεσινή!-γοητεία του κι αν βάλει, έχει πια ανεπανόρθωτα καεί, όντας υποτίθεται άφθαρτος με μόνο έξι μήνες διακυβέρνησης. Γιατί το πολιτικό του κεφάλαιο το υπονόμευσε με κολοσιαίων διαστάσεων δάνεια εμπιστοσύνης που δόλια υπέκλεψε από το εκλογικό σώμα όταν ήταν στην αντιπολίτευση και που όμως δεν κατάφερε να ξεπληρώσει όταν έγινε πια κυβέρνηση-για να γίνουμε επίκαιροι και να μιλήσουμε με όρους δανεισμού. Το Μνημόνιο που θα επιβάλλει ο λαός στο Τσίπρα θα είναι η περιφρόνηση και η λησμονιά.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αλέξης Τσίπρας, Φωτογραφίες δρόμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s