Τα αδέσποτα

106-f

Άντε κάνε νορμάλ ανάρτηση με δυόμισυ ώρες ύπνο όλο κι όλο-η υπερένταση από την παρακολούθηση όλων των γεγονότων της χτεσινής βραδιάς συνδυαστικά με τη πρώτη ανυπόφορη ζέστη-δεν έχω αιρκοντίσιον-με έκανε να ξωκείλω στο θέμα του, έτσι κι αλλιώς πάντα λίγου, ύπνου.

Αναρτώ μια φωτογραφία χωρίς την ελάχιστη καλλιτεχνική φιλοδοξία, από την προεκλογική περίοδο εξπρές του “δημοψηφίσματος” του Τσίπρα(θα το μελετήσουν επισταμένως οι τύραννοι και οι δικτάτορες του μέλλοντος, τέτοια μεθόδευση βαθιά αντιδημοκρατικής διαδικασίας έχει να φανεί από όταν το 1933 ο Χίτλερ μπήκε στην Καγκελλαρία! Η γκεμπελική φύση αυτής της μεθόδευσης έγκειται στο ότι εγκλώβισε το θυμικό του ψηφοφόρου και με αυτό τον οδήγησε μάνι-μάνι στη κάλπη, πριν καν προλάβει εξατμιστεί το αίσθημα οργής και αντικατασταθεί από τη νηφαλιότητα της δεύτερης ή της τρίτης λογικής σκέψης. Πήρε αυτό το αποτέλεσμα μαζί του στις Βρυξέλλες ο γλυκοτσούτσουνος ηγεταράς μας νομίζοντας ότι θα τους κατατρομάξει, λες και αυτοί είναι οι πρώτοι τυχαίοι “κουτόφραγκοι” και δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν την μεθόθευση-στο Ενωμένο Βασίλειο για παράδειγμα, ο Κάμερον προανήγγειλε δημοψήφισμα με θέμα την ένταξη στην Ευρωζώνη, άκουσον-άκουσον κυρ Τσίπρα μου και κυρά Κωνσταντοπούλου μου, σε ένα, μπορεί και ενάμισυ χρόνο! Πού; εκεί που ο ευρωσκεπτικισμός υπάρχει σαν πνευματικό και πολιτικό ρεύμα ήδη από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ!)

Η φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης λοιπόν είναι από αυτή την εξπρές προεκλογική περίοδο-μοναδική στα παγκόσμια εκλογικά χρονικά!-και βλέπουμε το αδεσποτο της πολιτικής να διαβάζει με τον ασυναγώνιστο τρόπο που μόνο εκείνος θα το μπορούσε να εκφωνεί το λόγο που-προφανώς!-άλλος του συνέταξε, γι’αυτό και η εκφορά του λόγου απ’το Γιωργάκη είναι πάντα ασυνάρτητη και αφασική ως το προς τα πού θα δώσει την έμφαση του αισθήματος της έκφρασης-τον βλέπεις π.χ. να υπερτονίζει μιά φράση που δεν ενσωματώνει ένταση, γιατί κάπως μπορεί να τού φάνηκε η λέξη ας πούμε. Μιλάμε για απερίγραπτα χαριτωμένα πράγματα! Εν πάση περιπτώσει διαλέγω αυτή τη φωτογραφία, ενώ έχω άλλες πιο κοντινές λήψεις, γιατί βρήκα αυτό το ωραίο εικονολογοπαίγνιο, για το αδέσποτο-το πρώτο μεγάλο μας!-της πολιτικής μας ζωής. Μέσα σε πέντε χρόνια εξαέρωσε μια πατρογονική εκλογική κληρονομιά της τάξης του 40 με 45% και την έκανε μετά βίας 2,5% και φυσικά ο πάτος έχει καθοδικό μέλλον ακόμη.

Αυτές τις μέρες ζούμε το βίο και τη δράση του δεύτερου μελλοντικού αδέσποτου, που οσονούπω θα σπάσει ακόμη και το ρεκόρ του Γιωργάκη σε ταχύτητα μετεωρικής ανόδου και πτώσης με συντριβή, του απίστευτα αμοράλ Τσίπρα. Είμαι βέβαιος ότι συστηματικά και μεθοδευμένα μας οδηγεί στην έξοδο απ’το ευρώ, έχοντας καταποντίσει τη χώρα, σε διάστημα λιγότερο ακόμη και από έξι μήνες. Ακόμη και αν δεν βγούμε απ’το ευρώ-το ελπίζω-είναι σε θέση αυτός ο απίθανος να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας με τα αντικρουόμενα ζητήματα που Ο ΙΔΙΟΣ έχει θέσει σαν προτεραιότητες; Όταν ζήτησε ΟΧΙ για μια πρόταση Μνημονίου επιεικέστερη από αυτή που τού επιβάλλουν τώρα οι δανειστές-συνέπεια της ραγδαίας επιδείνωσης ΟΛΩΝ των οικονομικών δεικτών-πώς θα εφαρμόσει μιας πολλές κλάσεις οδυνηρότερο Μνημόνιο;. Είναι νομοτέλεια να γίνει το δεύτερο αδέσποτο της ελληνικής πολιτικής ζωής. Θα τον ξεράσει  το εκλογικό σώμα στην ίδια χωματερή που ξεβράστηκε και το πολιτικό πτώμα του Παπανδρέου.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Παπανδρέου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s