Η αλήθεια και το ψέμα

138-FFF-AΤο ψέμα καλλιεργείται συστηματικά στα θερμοκήπια της πολιτικής. Ο λόγος που υπάρχει το ψέμα στη πολιτική; Όχι, δεν είναι αιτία η Δημοκρατία όπως πολλοί χουντόφρονες βολεύονται να δαιμονοποιούν το μακράν καλύτερο πολίτευμα από συστάσεως κόσμου. Απλά αντιμετωπίζεται η ψήφος στον πολιτικό όχι σαν εθνική επένδυση προοπτικής αλλά σαν ατομική-ατομικιστική θάλεγα-επένδυση με σκοπό το γρήγορο, το άμεσο και σίγουρο κέρδος από τη συμμετοχή του ψηφοφόρου στην εκλογική διαδικασία και μάλιστα σε βάρος των άλλων ψηφοφόρων αφού από τους φόρους τους θα προσποριστεί τα κέρδη του ο αχρεία υστερόβουλος και ανεύθυνος αυτός πολίτης. Φυσικά και υπάρχει ψέμα στη πρώτη φωτογραφία-είναι δικό μου όμως και έγινε με ταχεία και κάπως αδέξια-αδυνατώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για δεύτερης αξίας εικόνα-επεξεργασία.170-nv1

Αντίθετα, στη δεύτερη φωτογραφία, το ψέμα δεν είναι πια του φωτογράφου αλλά αυτού που είναι υπεύθυνος για τη διασπορά τέτοιων ανεφάρμοστων απόψεων-υποσχέσεων. Και είναι ψέμα γιατί, την ίδια στιγμή που ο διαδηλωτής κρατούσε το πλακάτ με το σύνθημα “100% Ανατροπή του Μνημονίου”, η κυβέρνηση Τσίπρα-ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ!- είχε ήδη αποδεχτεί το 90%!

Ουσιαστικά αυτό που περιμένω με το αποτέλεσμα του “δημοψηφίσματος” είναι να δω ποια ακριβώς τροπή θα πάρει η καταιγίδα ψεύδους που ζούμε εδώ και πέντε μήνες, όχι πια από μια αντιπολίτευση, που ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενο να συμπεριφέρεται έτσι-τα κατά συνθήκη ψεύδη της πολιτικής-αλλά σαν, υπεύθυνη υποτίθεται, κυβέρνηση. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα-οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν εξαιρετικά αμφίρροπο-το βέβαιο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πια καταδικασμένη να ψεύδεται μέχρι το τελευταίο λεπτό της στην εξουσία. Είπε τόσα πολλά ψέματα, χώθηκε τόσο βαθιά στην ωκεάνεια θάλασσα του ψέματος, ώστε τής είναι αδύνατο πια να γυρίσει γρήγορα και με ασφάλεια στο έδαφος της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Αργά ή γρήγορα θα τους υπονομεύσει το ίδιο τους το ψέμα. Αλλά-αλίμονο!-το θέμα μας δεν είναι η τύχη των κυβερνητών αλλά η δικιά μας τύχη, που για μία μόνο μέρα-ΣΗΜΕΡΑ!-είναι στα χέρια μας. Εδώ σας θέλω παίδες!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Editorial Photography, Αλέξης Τσίπρας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s