Κλειστές κάνουλες

....Banque-National-Grece-Aiolou-str.-DS-F

Οι πολιτικοί απατεώνες που με δόλο και συνειδητό ψέμα υπέκλεψαν τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών το Γενάρη του 2015 είχαν υποσχεθεί ευμάρεια και φυγή από το Μνημόνιο. Όμως η έως τώρα πορεία τους απέδειξε ότι η όποια ικανότητα είχαν περιορίζονταν στα όρια της απάτης τους και δεν προχώρησε σε κάποια δημιουργική βελτίωση ή έστω κάποια αμυδρή υπόσχεση καλύτερου δείγματος πολιτικής. Οι προτάσεις με τα οχταπλάσια χειρότερα μέτρα συγκριτικά με το μέιλ Χαρδούβελη-το μέιλ που ουσιαστικά μαζί με τον ΕΝΦΙΑ έριξαν τη προηγούμενη κυβέρνηση-απέδειξε ότι ούτε καλύτερη διαπραγμάτευση ήταν σε θέση να κάνουν αλλά και ούτε ήταν προετοιμασμένοι γι’αυτή-με το Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, άνθρωπο που τόσο πολύ αγνοούσε ακόμη και τα στοιχειωδέστερα της Πολιτικής και της Διοίκησης ώστε να μη μπορεί καν να βρει ένα ΦΕΚ, τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς καλύτερο;

Σατανικά ειρωνική για την Ιστορία σύμπτωση, ακριβώς στον ίδιο άξονα, κάποια μέτρα απέναντι από τις κλειστές πια κάνουλες χρήματος, βρίσκεται το επιτύμβιο της  πεθαμένης δραχμής απ'το οποίο οι σκιτζήδες που μας κυβερνούν προσβλέπουν σε ανάσταση της.

Σατανικά ειρωνική για την Ιστορία σύμπτωση, ακριβώς στον ίδιο άξονα, κάποια μέτρα απέναντι από τις κλειστές πια κάνουλες χρήματος, βρίσκεται το επιτύμβιο της πεθαμένης δραχμής απ’το οποίο οι σκιτζήδες που μας κυβερνούν προσβλέπουν σε ανάσταση της.

Η σημερινή δραματική απόφαση, τυπική σπασμωδική απόφαση μιας ηγεσίας σε πανικό και άγνοια των συνεπειών των πράξεων και των παραλείψεων της, είναι η αποκορύφωση-μέχρι στιγμής, ακόμη δεν ξέρουμε ποια χειρότερα μπορεί να έρθουν και πόσο ανεπανόρθωτα μπορεί να καταστούν-πόσους από όσους έδωσαν τη πλειοψηφία στη σημερινή συγκυβέρνηση ευχαριστούν ή τους βρίσκουν προετοιμασμένους; Ελάχιστους και σίγουρα όχι τους πιο νηφάλια σκεπτόμενους. Σαν να μην έχουμε ζήσει από κοντά το δράμα της Κύπρου και σαν να μην είχε προειδοποιήσει-με την αδελφική αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τις ηγεσίες των δύο λαών-ο Πρόεδρος της Κύπρου για τις συνέπειες μιας αδιέξοδης αδιαλλαξίας από τη πλευρά ενός αδυνάτου μέρους. Το σίγουρο είναι ότι ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ από ότι δυό μέρες πριν. Μού είναι αδύνατο να δεχτώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν στάθμισαν αυτή τη πιθανότητα. Μού είναι λοιπόν αδύνατο να συλλάβω γιατί ένα τέτοιο επιπόλαιο βήμα, όπως η προκήρυξη του Δημοψηφίσματος, που ξέρουμε πολύ καλά τι κόστισε τρία χρόνια πριν στον άφρονα Παπανδρέου. Λογικά και ηθικά δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά. Λογικά όμως και ανήθικα κάπου με βγάζει η σκέψη.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αστικές Νεκρές Φύσεις, Αλέξης Τσίπρας, Ο Γιάνης με το μονό νι-Γιάνης Βαρουφάκης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s