Σκηνογραφικά δραματικός πολιτικός ουρανός

Passengers-on-board-Pireus-port-Summer-Dramatic-sky-WB-DS-F

Ο δραματοποιημένος ουρανός πάνω από το πιο ζοφερό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων είναι στη πραγματικότητα ένα καλά στημένο σκηνικό θεατρικής παράστασης που συνοψίζεται σε μια εμβληματική φράση που κυριολεκτικά θα μας ζαλίσει το κεφάλι η επανάληψη της σε κάθε δυνατή εκφραστική εκδοχή και διατύπωση: “Προσπαθήσαμε!” ή “Για πρώτη φορά διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα σκληρά και επίπονα” ή “Νικήσαμε παρά τον ανηλεή πόλεμο!” Και άλλα τέτοια χαριτωμένα ηρωικά.

Πεποίθηση μου είναι ότι ο Τσίπρας αύριο θα το υπογράψει το χαρτί της Συμφωνίας που όμως ενώ δεν θα λέγεται θα είναι Μνημόνιο και μάλιστα οδυνηρότερο και σκληροπυρηνικά βαθύτερο και από πάνω θα μας τη βγει από αριστερά με την ίδια ακριβώς ρητορεία που χρησιμοποιεί ο ακροδεξιάς κοπής Καμμένος. Για όσους προλάβαμε το “Φεύγουν οι Βάσεις” με την υπογραφή τους θα είναι σαν ένα φαρσικό ριμέικ, επικαιροποιημένο στα του μεταμοντέρνου 21ου αιώνα!

Υ.Γ. Θα μού πείτε: μάγκα μου πολύ σίγουρος είσαι αλλά τι θα γίνει αν τελικά δεν υπογράψει; Χαχαχα! Θα υπογράψει και θα πει κι ένα τραγούδι συνοδευμένο από ζουρνάδες και νταούλια! Γιατί αν δεν υπογράψει θάναι για σφαλιάρες και για φάπες, που έτσι κι αλλιώς τις τού χρωστάμε γιατί με όλο αυτό το θέατρο επιδείνωσε τους δείκτες της οικονομίας σε αδικαιολόγητα και ασυγχώρητα υψηλό βαθμό, κάτι που θα αντανακλάται στους πολύ χειρότερους όρους του νέου Μνημονίου, που βέβαια θα προσπαθήσουν να τους διασκεδάσουν με την σαχλεπίσαχλη οπερετικά ηρωοποιητική ρητορεία τους.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Τοπίο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s