Μού λείπει το γκαρσόνι!

....couple-kissing-café-DS-nvΟ κόσμος του ζευγαριού είναι ο δικός του κόσμος όπου εκεί μέσα ζουν την έκσταση τους τα μέρη του,στα πλαίσια μεν της κοινωνίας αλλά και ιδιότυπα και μάλλον προσωρινά και παροδικά εκτός της, αδιαφορώντας για κάθε τι άλλο που δεν είναι αυτό που τους καίει σαν επεισοδιακή κοινότητα σωμάτων που από καιρό σε καιρό εκρήγνυνται αναστενάζοντας βαθιά. Για όσο κρατάει αυτό, μπορούμε να μιλάμε για μια μεταρσίωση που ανυψώνει το σώμα, που διψάει και χορταίνει ξαναδιψώντας, στο επίπεδο μιας ψυχικής ανάτασης που προσομοιάζει με παραδείσια κατάσταση πραγματωμένης τελείωσης. Ζεις την απόλυτη τελειότητα. Είσαι στη φάση που δεν αμφισβητείς τίποτα.Τα δέχεσαι όλα σαν καλά. Προσπάθησε να κρατήσεις αυτό το βίωμα για πάντα στη καρδιά σου που χρόνο με το χρόνο θα γερνά αποθαρρυνόμενη.

Dennis Stock: Café de Flore

Dennis Stock: Café de Flore

Ναι, όταν τράβαγα τη φωτογραφία είχα πλήρη επίγνωση ότι μπορεί να θυμίζει τη διάσημη του Dennis Stock “Café de Flore”. Ευτυχώς που έλειπε το γκαρσόνι, γιατί θα ήταν πια αντιγραφή του πνεύματος εκείνης της υπέροχης, σκληροπυρηνικά παριζιάνικης, εικόνας και, αν και απίθανο να μην την τραβούσα, είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα τη δημοσίευα. Δεν λέει!

Υ.Γ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για να αποφύγω την πολύ ριψοκίνδυνη ταύτιση με την αξεπέραστης ομορφιάς εμβληματική εικόνα, δεν μού πέρασε ούτε για μια στιγμή η σκέψη να τη μετατρέψω σε ασπρόμαυρη, παρόλο ότι και το συνηθίζω για εικόνες του είδους και στη προκειμένη περίπτωση θα τής πήγαινε πολύ και παρόλο ότι η οι διαφορές είναι πολύ περισσότερες από τις ομοιότητες. Άπαξ και στο μυαλό μου, ήδη από τη στιγμή της λήψης, έπαιζε αυτή η εικόνα-λαχταρούσα μέσα μου να μού εμφανιστεί κι εμένα το υπομονετικό συγκαταβατικό γκαρσόνι!-είχα μπλοκάρει κάθε πιθανότητα αντιγραφής της.

Advertisements

1 Comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου

One response to “Μού λείπει το γκαρσόνι!

  1. Pingback: Από την Ασωμάτων στην Ερμού | camerart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s