Ένσαρκα κοσμήματα

.....-Brazilian-couple-tattoo-DS-f

Αυτό που θέλει να δείξει η φωτογραφία της σημερινής ανάρτησης αλλά και το μικρό κείμενο που τη συνοδεύει είναι ότι υπό κάποιες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ναι, το tattoo μ’αρέσει! Μ’αρέσει στο βαθμό που δεν ακυρώνει όχι μόνο το σώμα, τη φόρμα του σώματος-σε ακραίες περιπτώσεις μοιάζει με ζωντανή στάμπα, κάτι αληθινά αποκρουστικό όταν βλέπεις άνθρωπο και όχι ερπετό-αλλά ούτε καν το δέρμα του φορέα του. Καταντάει ένα είδος αυτοκατάργησης αυτή η εμμονή κάλυψης όλο και περισσότερης επιφάνειας του σώματος. Θεωρώ ότι αυτός που το κάνει βρίσκεται σε κάποια διάσταση με το σώμα του και άρα ο συνήθης υπαινιγμός ότι το tattoo, αυτού του είδους, είναι μια επιλογή προχωρημένων μυαλών είναι τόσο αυθαίρετα αλαζονική όσο και η ελέω Θεού Μοναρχία για το βασιλιά που την επικαλείται.

Όταν είναι μικρό, διακριτικό και καλά προσαρμοσμένο στο σημείο του σώματος που έχει επιλεχθεί-περιέργως εκεί δεν έχω ενστάσεις, αντίθετα εξιτάρομαι αν το βρίσκω σε σημεία απρόβλεπτα και ασυνήθιστα και προφανώς δεν εννοώ τα ομφαλοσκοπικά των ερωτογενών ζωνών-όταν λοιπόν, όντας μικρό, διακριτικό, άρτια και καλόγουστα σχεδιασμένο, μ’αρέσει, μ’αρέσει πολύ.

Αν και τα tattoo του ζευγαριού της φωτογραφίας δεν θα τα χαρακτήριζες εύκολα μικρά-ειδικά του άντρα-διακριτικά και καλόγουστα είναι όμως. Το ότι επέλεξαν να το κάνουν στο ίδιο σημείο του σώματος τους, προφανώς είναι ένα μήνυμα αλληλέγγυας αμοιβαιότητας που έστειλε ο ένας στον άλλο. Ο συμβολισμός είναι πολύ δυνατός αλλά και το τρυφερό αίσθημα που τον γέννησε και στη συνέχεια και το ίδιο παράγει σαν ένσαρκο σύμβολο πια, συγκινεί με τον τρόπο του-δέστε το βλέμμα των παιδιών πόσο θερμό είναι ανακαλώντας στη μνήμη τους αυτή την επιλογή, που τόσο περήφανα επιδεικνύουν σαν ερωτικό τους τρόπαιο.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Η τέχνη της προσωπογραφίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s