Η Κυρία, ο σκέιτερ και ο φωτογράφος τους

 

Zonar´s Lady-Nikos Roccos-Νίκος ΡόκκοςΤο σίγουρο είναι ότι τέτοιες φωτογραφίες, παρεξηγημένες-από μένα τον ίδιο!-και απαξιωμένες-πάλι από μένα!-υπάρχουν πολλές. Πάρα πολλές! Γιατί συνέβαινε αυτό; Γιατί ήμουν υπερδραστήριος και παραγωγικός από τη μια ενώ από την άλλη είχα τα ανελέητα εμπόδια του χρόνου-δεν προλάβαινα να τυπώνω το υλικό που τραβούσα, συνδυασμένο αυτό με το γεγονός ότι δεν άντεχα το οικονομικό κόστος του να τυπώνω, έστω και το πιο σημαντικό μέρος του, το υλικό μου. Τον καιρό της αναλογικής φωτογραφίας, το κόστος αυτής της δραστηριότητας ήταν ανυπολόγιστα βαρύ και ασήκωτο και το είδος της φωτογραφίας που πάντα υπηρετούσα, δεν ήταν από αυτό που σού προσπόριζε κέρδη-μιά ζωή στο μείον ήμουν ακόμη και τις πιο καλές επαγγελματικά χρονιές μου.

Συσσωρευόταν λοιπόν υλικό που, από μια στιγμή και μετά, αδυνατούσα να το ελέγξω. Είναι ενδεικτικό ότι σταμάτησα να κάνω εκτυπώσεις κοντάκτ και διάλεγα τις φωτογραφίες που θα τύπωνα από τη φόρμα τους και μόνο-εξυπακούεται ότι ήξερα πολύ καλά τι είχα τραβήξει, γιατί οτιδήποτε φωτογράφιζα ποτέ δεν είχε το απαράδεκτο για μένα στοιχείο της τύχης-μάρτυράς μου γι’αυτό τα ισορροπημένα μου κάδρα. Το να διαλέξεις μια φωτογραφία για τη φόρμα της κυρίως, από το αρνητικό, είναι κάτι πολύ εύκολο, γιατί δεν έχεις επαφή με τα τραβηχτικά αλλά και ταυτόχρονα φευγαλέα και εφήμερα, τυχόν ανεκδοτολογικά, στοιχεία της εικόνας.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η εικόνα, δεν ήταν από τις άτυχες να μην τυπωθεί λόγω ανεπάρκειας της φόρμας. Τυπώθηκε αλλά μόνο σαν δείγμα. Στα πλαίσια του θέματος μου όμως, που ήταν η θρυλική αυτή κυρία του Ζόναρς, έκρινα ότι δεν το εξυηρετούσε και έτσι δεν την τύπωσα επιμελέστερα, σε μεγαλύτερη διάσταση και σε καλύτερο χαρτί, ούτε φυσικά την έδωσα για δημοσίευση-στη πραγματικότητα βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά σήμερα εδώ. Αυτό που βλέπετε είναι σκανάρισμα φωτογραφίας διατάσεων 10Χ15 εκ.! Έτσι μικρή που ήταν, κάπου χάθηκε στο δεύτερης και μετά στο τρίτης ποιότητας υλικό και αμέλησα τελικά την εκτύπωση της, μέχρι που πια ξέχασα και την ίδια την ύπαρξη της. Ακόμη και στο σκανάρισμα που έκανα πρόπερσι, δεν την είχα εντοπίσει-έβαζα τρεις-τρεις τις μικρών διατάσεων φωτογραφίες στο σκάνερ. Αναδείχθηκε η ομορφιά της μόλις χθες και έσπευσα αμέσως να την αναρτήσω. Ο εμβρόντητος πιτσιρικάς*,η καχύποπτη απέναντι μου κυρία και κάπου πίσω από όλα αυτά εγώ, που τη στιγμή της φωτογράφισης είχα κατουρηθεί στα γέλια από το απροσδόκητα ωραίο στιγμιότυπο που μού προέκυψε!

* Κάντε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κλικ στη φωτό. Η έκφραση του πιτσιρικά θα σας μείνει αλησμόνητη! Έχει γίνει (κινούμενη) στήλη άλατος!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s