Έχουν και τα τριαντάφυλλα ψυχή

IMG-WB-R1-DS-1

(Θα γίνω εμετικά αηδιαστικός σήμερα με το κείμενο της ανάρτησης-[τυχεροί αυτοί οι πολλοί, οι περισσότεροι δηλαδή, που δεν διαβάζουν τα πολυλογούδικα, σεντονοπρεπή κείμενα μου!]. Θα γίνω αηδιαστικός αλλά, παραδεχτείτε το, είμαι πολύ τρυφερός με τη φωτογραφία.)

Αν το καλοσκεφτούμε, ένα τριαντάφυλλο δεν είναι απλά μια ζωή κομμένη από το μίσχο της. Είναι ένα γεννητικό σύστημα που φέρνει ζωή. Βέβαια, είμαστε ιδεοληπτικοί και, στα τριαντάφυλλα ή τα άλλα όμορφα λουλούδια,  βρίσκουμε ουδέτερες αρετές  που προσιδιάζουν στην αποστείρωση-κάπως έτσι νόμιζε και τελικά όμως την πάτησε μια Κόρη που, μύρισε τον κρίνο και σε 9 μήνες γέννησε ένα υγιέστατο Θεάκι. Θεάκι που ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί το κόσμο 2000 χρόνια τώρα.

Θέλω να πω ότι, αν η αγαπημένη μας ήταν αρκετά υποψιασμένη για το ποιάς έκτασης ερωτοσφαγή πρόκειται, θα υπαινισσόταν ότι μας ζητάει λουλούδια, απλά και μόνο αναφέροντας μας ότι τής αρέσουν; Κι αν, αντίθετα,  ήταν κανένα από εκείνα τα ωραία, τα κωλοπετσωμένα κορίτσια, που ευνουχίζουν άντρα μόνο με το βλέμμα τους, και ξέροντας πια τι παίζεται με τα λουλούδια, σού ζητούσε το λουλούδι ενός αλόγου-στη πιατέλα παρακαλώ! -ή, στην ακόμη χειρότερη περίπτωση, το μίσχο του δικού σου λουλουδιού, τι θα της έλεγες; Ότι τα τριαντάφυλλα δεν έχουν ψυχή;

Advertisements

Leave a comment

Filed under Φωτογραφίες δρόμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s