Απ’τον περιστερώνα μου!

Pigeon-on-tourist´s-head-Monastiraki-WB-DS

Μη νομίζετε ότι πήρα σβάρνα τους περιστερώνες των φακέλλων μου κι έπιασα όσες φωτογραφίες με περιστέρια είχα εκεί μέσα. Τυχαία έπεσα σ’αυτή. Μού γυάλισε. Δεν ήταν και πολύ ταλαιπωρημένη φωτογραφία-αν ξέρατε πόσες καλές εικόνες δεν βάζω γιατί μού είναι ανυπόφορα βαρύ να κάθομαι στο κομπιούτερ να διορθώνω μια καταταλαιπωρημένη φωτογραφία! Δε λέει κιόλας τόσες εργατοώρες για τσάμπα δουλειά και σε ένα μπλογκ μάλιστα που η επισκεψιμότητα του είναι όση και του Παπανδρέου στη Βουλή.

Νάμαστε λοιπόν εδώ μ’αυτά τα καλόβολα παιδιά και τον ξαφνικό επισκέπτη τους. Για να πω την αλήθεια τέτοια σκηνή δεν μούχει ξανατύχει-ούτε καν στο Σύνταγμα όπου τα λιμασμένα περιστέρια ταΐζονται γενναιόδωρα από τους φωτογραφόφιλους επισκέπτες. Εδώ η προνομιακή προτίμηση του περιστεριού δεν είχε κάποια προφανή υστεροβουλία-ήταν εντελώς απρόβλεπτη αν και είχε κάποια διάρκεια, τόση όση για να προλάβω να τραβήξω δυό καρέ. Μάλλον συμπάθησε τον πιτσιρικά, που, παρόλο ότι σαστισμένος απ’την εντελώς απρόσμενα ασυνήθιστη επίσκεψη, ακινητοποιήθηκε ακαριαία-(κάπως αδέξια και αστεία είναι αλήθεια, φαίνεται αυτό στην εξαιρετικά αμήχανη έκφραση του)-για να μη διαταράξει το μακάριο μεγαλείο του πιτσουνιού και φυσικά τη καταγραφή απ’το φωτογράφο του σχεδόν εξώκοσμου αυτού συμβάντος-αν ήταν ο Καρατζαφέρης θα το απέδιδε στη Θεία Πρόνοια για τη μεγαλόψυχη χριστιανική καρδιά του εξωχωρίτη αυτού επενδυτή μίζας.

Η Φωτογραφία δεν κομπλάρει όταν βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες απλές, καθημερινές σκηνές που έχουν τη δροσιά της αυθεντικότητας. Είναι οι ωραίες στιγμές της αγρανάπαυσης της Τέχνης. Ακόμη και οι πιο “σκοτεινοί” καλλιτέχνες είχαν ελαφρές στιγμές και μάλιστα έδειχναν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα όταν επιδίδονταν σ’αυτές  με ανυπόκριτο παιδικό ενθουσιασμό.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Γαβ και νιάου κι άμα λάχει τσίου, Φωτογραφίες δρόμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s