Ο καπνός και η φωτιά του

IMG_0033-(3)--DS-ref

Αυτό που βλέπετε είναι μέρος-σχεδόν το 1/3!-της φωτογραφίας που παρέδωσα στο μοντέλο. Είναι σκανάρισμα από το δείγμα φωτογραφίας πριν την εκτύπωση της τελικής εικόνας. Αυτό μού έμεινε μόνο! Η φωτογραφία είχε όχι μόνο περισσότερο ουρανό-με το καπνό του!-αλλά και περισσότερη γη, με τα πόδια του κοριτσιού και ολόκληρο το καναπέ πίσω της.

Το πόσο με πονά που μερικές χιλιάδες φωτογραφίες μου δεν θα δουν το φως της μέρας επειδή αφενός μεν αδυνατούσα τότε να προλάβω να τις τυπώσω και να έχω δικά μου αντίγραφα αλλά και τα οικονομικά μου δεν μού επέτρεπαν να ξοδέψω τόσα λεφτά και αφετέρου τώρα που υπάρχει η δυνατότητα να βγουν στην επιφάνεια με ένα καλό σκάνερ για φιλμ, δεν βρίσκω τρόπο να πληρώσω το μυθώδες ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του, τώρα ακριβώς που διαθέτω απεριόριστο χρόνο. Άτιμη κενωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις!

Πάντως το κορίτσι, που δεν είχε τίποτα από την ωραία, γλυκιά πουτανιά άλλων κοριτσιών μοντέλων, είχε ξετρελαθεί με το αποτέλεσμα και βιάστηκε να μού ζητήσει συγγνώμη-αλίμονο όχι έμπρακτα!-που αρνιόταν πεισματικά να ανεβάσει το ποδόγυρο της πιο πάνω. Της το θύμισα όχι μόνο γιατί έτσι η εικόνα θα γινόταν πιο σέξι αλλά και θα αποκτούσε ένα ιδιότυπο σασπένς με την λευκότητα της σάρκας να συναντά την αντίστοιχη του καναπέ σε μια χιαστή μορφή με το μαύρο του φουστανιού της και του φόντου. Άντε τώρα να της εξηγήσεις και άντε να τη δεχτεί ένα, δίκαια καχύποπτο, κορίτσι(σε ξένη χώρα βρισκόταν) σαν τέτοια την εξήγηση που τής έδινα και όχι σαν κάτι άλλο, πονηρότερο. Εν τω μεταξύ δεν ήθελε και να την ακουμπάω ούτε στην άκρη της τρίχας της-για το χτένισμα, που όπως βλέπετε είναι ουσιώδες μέρος για το εφέ της εικόνας, δόθηκε μάχη. Μόνο με τα λόγια έπρεπε να συνεννοηθούμε. Αλλά αν δεν το πιάσεις το ασυμμάζευτο υλικό, πώς θα γίνει η δουλειά;(εδώ η κουβέντα της γιαγιάς μου “με τα λόγια μάρα-μάρα με τα χέρια κρατημάρα” είναι άδικη, πολύ άδικη! Πώς θα κάνουμε Τέχνη γιαγιά; Με τον τηλεβόα ή με sms;). Όσες φορές προσπαθούσα να εξηγήσω στα μοντέλα θέματα μορφής, έπεφτα σε τοίχο αρνητικής αντίληψης. Δυό τρεις φορές που τους έκανα ένα σχέδιο, δεν έδειξαν ενθουσιασμό με την ιδέα, οπότε από κει και πέρα εγκατέλειψα κάθε ιδέα να επιμένω σε τέτοιες, λεπτομέρειες, όπως αυτά τις θεωρούσαν τις ιδέες μου. Βασικά διεκπεραίωση ζήταγαν και ειδικά αν πλήρωναν, δεν μπορούσες να πεις και πολλά. Διεκπεραίωση φυσικά δεν έκανα ποτέ μου αλλά ένοιωθα ότι οι ιδέες μου φρενάριζαν απότομα. Επειδή κρατήσαμε κάποια επαφή-διαδικτυακή-έμαθα ότι λίγο αργότερα εγκατέλειψε το χώρο του μόντελινγκ, κάτι για το οποίο ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί γρήγορα. Πολύ όμορφο και πολύ χαριτωμένο κορίτσι αλλά όχι με το στομάχι που αντέχει να αλέσει τις καταστάσεις που όχι σπάνια συμβαίνουν στο πολύ δύσκολο αυτό χώρο. Σάμπως τον άντεξα κι εγώ;-για άλλους λόγους βέβαια. Όπου φύγει-φύγει!

Advertisements

1 Comment

Filed under Η τέχνη της προσωπογραφίας, Φωτογραφία Μόδας-Μοντέλου

One response to “Ο καπνός και η φωτιά του

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s