Η ακράτεια της Βασίλισσας

1-milano-natura-morte-civile-broom-wb-ds-(1)-REVΚαι η πιο πομπώδης μεγαλοστομία θα βρει το μάστορα της που θα τη σακατέψει και μάλιστα από κει που δεν το περιμένει.

Ένας εργάτης του Δήμου-στο Μιλάνο-άφησε για μια στιγμή μόνο, στητή, καμαρωτή, σχεδόν περήφανη, τη χορταρένια του σκούπα στο κέντρο του επιβλητικού μιλιταριστικού μνημείου, πήγε πίσω από αυτό, έριξε ένα αγχωμένο, βιαστικό κατούρημα και επέστρεψε συνεχίζοντας κανονικά την εργασία του όπως το επιβάλλει η σύμβαση εργασίας του αλλά και η ίδια η ζωή.

Οι φυσικές ανάγκες προσγειώνουν το μεγαλείο-ανώμαλα φυσικά!- στο τόπο που ασκούνται. Ένας κακοτοποθετημένος καθετήρας μπορεί να μουσκέψει μια μεγαλοπρεπή τελετή ενθρόνισης.

Η ζωή μισεί τη δηθενιά του μεγαλείου γι’αυτό και στους καθεδρικούς έχουν αμολυθεί οι ρυπαρότερες κλανιές-πώς να σφίξουν οι γεροντικοί βασιλικοί κώλοι στις ατέλειωτες ώρες των τελετής;

Υ.Γ. Αφιερώνω την ανάρτηση στο λαό της Σκωτίας και τού εύχομαι τα καλύτερα, σαν ελεύθερο και ανεξάρτητο πια κράτος αν με το καλό έτσι αποφασίσει. Έτσι κι αλλιώς αυτό κάποτε θα συμβεί. Είναι ιστορική νομοτέλεια. Ε το λοιπόν ας γίνει μια ώρα αρχύτερα.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Αστικές Νεκρές Φύσεις

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s